10. 1. 2019 | Delavnica z umetnico Eden Mitsenmacher: Avatar kot medij


četrtek, 10. 1. 2019, med 17.00 in 19.00 uro, Galerija Škuc

Lepo vabljene in vabljeni na delavnico Avatar kot medij, z umetnico Eden Mitsenmacher. Delavnico izvajamo v okviru trenutne razstave v Galeriji Škuc – Otroci, na kateri umetnica tudi sodeluje.

Zakaj umetniki ustvarjajo alter ege ali se kot kolektivi skrivajo za izmišljenimi liki? Zahvaljujoč vseprisotnim družabnim omrežjem smo vsi postali arhitekti za fasade. Skozi delavnico si bomo ogledali uporabo psevdofiktivnih in fiktivnih likov v kreativnih praksah. Preučili bomo avatar-kot-medij ter raziskali, kako fiktivni oz. namišljeni liki na edinstvene načine obravnavajo teme, kot sta rasa in spol. Med delavnico bomo ustvarili namišljen lik in opazovali, kako deluje v okviru uveljavljenih institucij, pri tem pa se bomo spraševali, ali je samoustvarjanje postalo norma ter kaj se zgodi, ko lik postane resničnost.

Eden Mitsenmacher (1987) živi in dela v Rotterdamu in Tel Avivu. S performansom, videjem in instalacijo zavzema kritično stališče do političnih, družbenih in kulturnih pojavov sodobnega časa. Diplomirala je na Goldsmiths univerzi v Londonu, magistrirala na Dutch Art Institutu v Arnhemu. Sodelovala je na številnih razstavah, med drugimi v Van Abbe Museum, Arebyte Gallery London, itd.

Udeležba je brezplačna, potrebne so predhodne prijave na: pedagoski.program@skuc.org