7. 6. 2018 | Voden ogled in izid kataloga razstave Nekaj minut kasneje

Ob 18h.


Lepo vabljeni na izid kataloga in zaključno vodstvo po končni razstavi 16. leta Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti Nekaj minut kasneje. Vodstvo bosta skupaj z umetnikom Vorancem Kumarjem pripravili udeleženki šole in urednici kataloga Urška Aplinc in Maja Burja.

Dvojezični katalog Nekaj minut kasneje na 144 straneh obsega vizualno dokumentacijo postavitve razstave v galeriji in izseke videov, transkripicij in scenarijev, ki predstavljajo material Kumarjevih del Prva kava (2014) in njenega nadaljevanja oz. ponovitve Radijska igra: Prva kava (2015). Ti sta izhodišči za razstavni projekt Nekaj minut kasneje., v katerem umetnik in kuratorji znova posegajo v delovni material in se vračajo k delu v nastajanju. Katalog sestavlja tudi teoretski sklop z besedili Roka Benčina (Okvir in njegov objekt), Tadeja Trohe (Freud in objektivnost), Voranca Kumarja (Od reprezentacije k reprezentaciji) in Jožeta Baršija (Govori, pamfleti (komentarji, refleksije …)).

Katalog spremlja končno razstavo 16. leta šole Svet umetnosti, ki so jo kurirali udeleženke in udeleženec šole Urška Aplinc, Maja Burja, Anja Guid, Ajda Ana Kocutar, Iza Pevec in Adrijan Praznik.