26. 10. 2017 | Predavanje: Domen Ograjenšek, ‘Umetnost in njena vloga v medvrstnih konfrontacijah’ ter pogovor z Majo Burja


Četrtek ob 18h.

Vljudno vabljeni na na predavanje Domna Ograjenška z naslovom ‘Umetnost in njena vloga v medvrstnih konfrontacijah’, ki bo pospremilo izid 8. številke revije za kritiko in teorijo sodobne umetnosti ŠUM. Predavanju bo sledil pogovor z Domnom Ograjenškom in Majo Burja.

Predavanje se bo lotilo kratke analize estetskih in konceptualnih dinamik, ki prečijo serijo performansov Soočanja z rastlinskim Drugim Špele Petrič ter se z oporo na perspektive, ki jih odpirajo sodobne biosemiotične razprave, vprašalo o mejah umetniških sredstev pri soočenju s človekocentričnimi čutnimi okviri.

 

Domen Ograjenšek je pisec, raziskovalec, kurator ter kritik sodobne vizualne umetnosti. Je nekdanji član uredništva ŠUM, njegovega raziskovalnega kolektiva ter redaktor oddaje Art-area na Radiu Študent. Trenutno opravlja doktorski študij iz filozofije na Akademiji za likovno umetnost Dunaj.

Maja Burja (1992) je diplomirala na oddelku za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje podiplomski študij na oddelku za kiparstvo. Deluje predvsem kot umetnica, razstavljala je na več skupinskih razstavah in festivalih doma in v tujini. Je udeleženka šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti.

 

Dogodek nastaja v organizaciji revije Šum, v sodelovanju z Galerijo Škuc in Galerijo Kapelica. Predavanje se odvija v sklopu obrazstavnega programa razstave Liminalni agenti, ki je nastala v koprodukciji Galerije Škuc in Mesta žensk ter v sodelovanju z Galerijo Kapelica.