21. 7. 2021 | Telo – gradnik identitete


V sklopu razstave Valerie Wolf Gang: a s t r a ◇ c o r p u s vas lepo vabimo na pogovor s strokovnjakinjami s področji povezanim s telesom, gibanjem in njegovim umeščanjem v prostor!

___________

Telo – gradnik identitete

okrogla miza

21. 7. 2021 ob 18. uri

Galerija Škuc

___________

Na okrogli mizi sodelujejo strokovnjakinje,  ki na različnih področjih preučujejo in delajo s telesom ter telesnim v povezavi z duševnim. Z nami bodo intermedijska umetnica Valerie Wolf Gang, plesalka in koreografinja Ana Štefanec Knez in magistrica kineziologije Monika Adler. 

Pogovor bo vključeval razmišljanje o telesu kot gradniku identitete in povezanosti človeške psihe s samim videnjem in razvojem našega telesa. Ali je pozitivna telesna samopodoba tudi odraz zdravega uma? Vprašanja se bodo dotaknila tudi telesnega razvoja, ki lahko pomaga pri razvijanju našega potenciala in miselnih procesov.

Pogovor bo povezovala raziskovalka in podjetnica Mateja Koren.

Več o razstavi: https://bit.ly/3AThbtD

___________

Sodelujoče: 

Valerie Wolf Gang intermedijska umetnica, režiserka, videastka, transdisciplinarna umetniška raziskovalka in pedagoginja.

Wolf Gang raziskuje odnos med človekom in tehnologijo, sodeluje v mednarodnih raziskovalnih organizacijah, svoja dela pa razstavlja v mednarodnem prostoru. Je dobitnica številnih uglednih štipendij in priznanj ter ustanoviteljica UV Arthouse, ki producira eksperimentalne filme, videoinstalacije in raziskuje področje uporabe novih medijev. Predava o sodobnih umetniških praksah in filmu, je doktorska kandidatka na SAZU, strokovna sodelavka Inštituta za likovno umetnost na Dunaju, mentorica v programu Centra za kreativnost RS in deluje pod okriljem raziskovalnega centra RUK.

Ana Štefanec Knez, plesalka, plesna pedagoginja in koreografinja.

S plesom se profesionalno ukvarja že šestnajst let, ter je del mednarodne skupine EnKnapGroup, edinega stalnega ansambla za sodobni ples v Sloveniji, že trinajst let. Z EnKnapGroup je ustvarila in soustvarila več kot petdeset celovečernih predstav in sodelovala z več kot tridesetimi domačimi in tujimi umetniki. Želja po razumevanju različnih vidikov plesa in plesnega telesa jo je popeljal tudi na pot pedagogike. Trenutno opravlja vlogo vodje vaj pri EnKnapGroup, ki imajo svoj sedež v Centru kulture Španski borci v ljubljanskih Mostah. 

Monika Adler, magistrica kineziologije, terapevtka in podjetnica.

Mladostniška strast in zanimanje za gibanje jo je vodilo do študija kineziologije in kasneje ustanovitve lastnega podjetja.  Zadnjih pet let je njena vizija podpreti ljudi pri vzpostavljanju zdravih in rednih gibalnih navad, boljšem občutenju lastnega telesa ter zmanjševanju kroničnih telesnih bolečin in napetosti. Verjame v neločljivo povezanost telesa in uma, neverjetno prilagodljivost telesnega ustroja ter moč gibanja, ki nas krepi za spopadanje z izzivi modernega življenja in nam omogoča svojevrsten način interakcije z zunanjim okoljem. 

Mateja Koren, ustvarjalna raziskovalka, povezovalka in podjetnica.

Zadnje desetletje deluje kot startup ustanoviteljica, idejna vodja, projektna producentka ter kreativna razvijalka srčnih projektov, ustvarja trajnostne zgodbe na medsektorskih področjih – predvsem na področjih turizma, podjetništva in kulture. Lastnica agencije kulturnega turizma Enajstica, vodja festivala SoundGarden in raziskovalka z veliko željo po povezovanju različnih sektorjev z namenom ustvarjanja svobodne in radovedne kreativne skupnosti pozitivno mislečih posameznikov.

___________

Dogodek je nastal v sodelovanju s festivalom SoundGarden, ki ustvarja in spodbuja pogoje za medsektorsko prepletanje inovativnih konceptov s poudarkom na ustvarjalnosti in skupnostnih vzgibih.

Število oseb je omejeno, rezervacij ne sprejemamo. Dogodek se snema. Po zaključku pogovora sledi ogled razstave umetnice Valerie Wolf Gang in s kuratorko Tio Čiček.

___________

Program Galerije Škuc podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.

___________

Fotografije dogodka: Simao Bessa