12. 9. 2020 | VideoDvorišče.4


Projekcija in druženje

Sobota, 12. 9. 2020, 20.00

Notranje dvorišče Galerije Škuc

S četrtim dogodkom programa projekcij in pogovorov o umetnosti, videu in filmu VideoDvorišče na notranjem dvorišču Galerije Škuc v duhu novega šolskega leta tokrat še posebej naslavljamo študentke in študente filmskih smeri. Predstavili bomo program kratkih dokumentarnih filmov mednarodne delavnice za dokumentarni film Interakcija, ki se vsako leto odvija v Srbiji. Projekcijo bo uvedel video nagovor kuratorke Slađane Petrović Varagić.

Kratki dokumentarni

15 let delavnice dokumentarnega filma Interakcija (Požega, Srbija)

Neodvisni filmski center Filmart od leta 2006 organizira mednarodno študentsko filmsko delavnico InterakcijaŠtudentje filmskih šol z vsega sveta v treh tednih v Srbiji posnamejo kratki dokumentarni film. Poleg produkcije filma, delavnica prinaša tudi številne spremljevalne aktivnosti, kot so projekcije filmov udeležencev in številne glasbene in prostočasne dejavnosti. V 15. letih obstoja se je delavnice udeležilo 249 udeležencev iz 59 držav. Posnetih je bilo 50 dokumentarnih filmov, med katerimi jih je bilo kar 11 nagrajenih z 18. nagradami na različnih filmskih festivalih po svetu.

Kuratorka: Slađana Petrović Varagić (Filmart)

Trajanje: 63′

  •   Luka Popadić, Vrtiljak, Srbija/Švica, 2014, 15′
  •   Giuseppe Schettino, HE Helij, Srbija, 2008, 8’
  •   Efim Graboy, Dolina vladarjev, Srbija/Izrael, 2017, 26’ 
  •   Stefan Krasić, Okras, Srbija, 2015, 14’ 

Več: http://www.scca-ljubljana.si/videodvorisce-4/

___________

Dogodek bomo izvedli v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Dogodek bo v primeru dežja prestavljen – o novem terminu bomo obveščali prek družabnih omrežji in spletnih strani Društva ŠKUC, Galerije Škuc in Zavoda SCCA-Ljubljana.

___________

Društvo za uveljavljanje kratkega filma Kraken si prizadeva za promocijo kratkega filma kot samostojne filmske forme in za širjenje filmske kulture v najširšem smislu. Osrednji projekt društva Kraken je FeKK – festival kratkega filma v Ljubljani.

Postaja DIVA je spletni in fizični arhiv, ki ga SCCA-Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja umetniškega filma, videa in novomedijske umetnosti.

___________

Organizacija: Društvo Kraken, SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA, Galerija Škuc

SCCA-Ljubljana in Društvo Kraken sta kot del konzorcija Veliki plan podprta s strani Ministrstva za javno upravo.

Program Galerije Škuc podpirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.