25. 11. 2021 | Maximilian Lehner | Alternativni umetnostni prostori in njihove alternative


V četrtek, 25. 11., ob 18. uri lepo vabljene_i na pogovor z Maximilianom Lehnerjem o Alternativnih umetnostnih prostorih in njihovih alternativah!*

___________

Alternativni umetnostni prostori in njihove alternative

Maximilian Lehner

25. 11. 2021 ob 18. uri, Galerija Škuc

Zadnja leta na umetniško sceno vstopa vedno več alternativnih oziroma samoorganiziranih prostorov. Pogosto se lahko sprašujemo, kaj je lahko na njih alternativnega in kaj bi danes sploh lahko predstavljalo alternativo. Ker pojavljanje in širjenje takšnih prostorov ni novost, bo pogovor preučil in predstavil različne zgodovine samoorganiziranih alternativnih prostorov. Če se oddaljimo od vprašanja, kaj v njihovih definicijah predstavlja »alternativo«, to lahko predstavlja tudi začetek dialoga o možnostih alternativnih umetniških prostorov danes.

Več o preostalem obrazstavnem programu in razstavi.

___________

Maximilian Lehner deluje kot raziskovalec in asistent na Institute of Contemporary Arts and Media pri KU Linz ter je soustanovitelj The Real Office (RO) v Stuttgartu, agencije za koncepte, financiranje in vodenje projektov na neodvisni umetniški sceni. Maximilian je študiral umetnostno teorijo in filozofijo v Parizu, Stuttgartu in Linzu, kjer trenutno opravlja tudi doktorski študij. Udeležil se je kuratorskih tečajev Ruth Noack in Grace Samboh na Salzburški poletni akademiji in Joanne Warsze pri ECCA Cluj / Timisoara Art Encounters Foundation. Zanima ga prepletanje časovnih struktur in družbeno-političnih pripovedi v sodobni umetnosti, teorije umetniškega raziskovanja, zgodovina umetnosti in tehnoloških gibanj ter konvergenca med novimi tehnologijami in umetnostjo. Maximilian poleg svojih akademskih raziskav razvija projekte z RO v Stuttgartu in Salzburgu. Do sedaj je kuriral v različnih mednarodnih prostorih, kot so ElectroPutere (Craiova / Bukarešta), Galerija Škuc (Ljubljana), ParzOne (Grieskirchen), Fünfzigzwanzig (Salzburg) in BLOK (Zagreb). Je del kolektiva bad curating.inc.

___________

*Obisk dogodka je mogoč z negativnim rezultatom PCR ali HAG testa ali potrdilom o prebolelosti oziroma cepljenosti (PCT).

___________

Program Galerije Škuc podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.